Erfrecht

Erfrecht

1-daagse

x
 • DD dash MM dash YYYY
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Het gaat om een interactieve bespreking van recente jurisprudentie. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen praktijkvragen inbrengen. De inleiders zijn mensen die de advocatuur van haver tot gort kennen. Ze zijn advocaat of zijn het geweest en hebben later in hun carrière gekozen voor een ander juridische professie. Ze hebben bewezen didactische kwaliteiten alsmede inhoudelijke juridische deskundigheid op het niveau dat Servicehuis Advocatuur van haar docenten en trainers vereist. Het gaat hen om een ding: hun toehoorders elk PO-uur blijven boeien tot in de toppen van hun vingers! U dwaalt niet af; u betreurt niet de afwezigheid van het kantoor en u schrijft zich in gedachten al in voor de volgende bijeenkomst over een half jaar.

Opleidingspunten

Merlijn is als onderwijs- en trainingsinstituut geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) en Beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch adviseurs (NEVOA).

Permanente Educatie NOVA / NEVOA

Deze training levert u de volgende punten op: 3 PO kennis punten

Veiligheid staat voorop

Aangepaste Corona regeling bij Merlijn trainingen  Lees meer. 

Erfrecht wordt onder meer gevolgd door:

 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Te behalen resultaten

 1. U bent helemaal bij w.b. de meest recente jurisprudentie;
 2. Uw eigen praktijkvragen zijn aan de orde gekomen en u heeft tips gekregen;
 3. U heeft regionale collega’s ontmoet en kunnen netwerken.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
´t Raadhuis nabij 's-Hertogenbosch (NB)Dorpstraat 7 Nuland
Locatie: ´t Raadhuis nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Voor data & Incompany kunt u contact opnemen met het secretariaat:
info@merlijngroep.nl
073 532 3582
 • Kosten: € 117
 • BTW: nihil
Let op: deze trainingen verzorgen wij alleen incompany / op verzoek. Opzet van de middag: Tijdens de middag zullen de recente ontwikkelingen op het gebied van erfrecht aan de orde komen, waaronder: - de eerste uitspraken naar aanleiding van de op 1 september 2016 in werking getreden wet “Bescherming erfgenamen tegen schulden”; - het arrest van de Hoge Raad met betrekking tot de exceptio plurium litis consortium van 10 maart 2017 (ECLI:NL:HR:2017:411); - het vaststellen van de omvang van de legitieme portie; - de vereffeningsprocedure (onder andere het arrest van de Hoge Raad van 19 mei 2017 (ECLI:NL:HR:2017:939), waarin door de Hoge Raad een mogelijkheid lijkt te bieden om op de vordering tot verdeling te beslissen alvorens de vereffening is voltooid); - de rekening- en verantwoordingsplicht van een gevolmachtigde en een executeur. De middag heeft een praktische inslag, er zullen u tips aan de hand gedaan worden waar u uw voordeel mee kunt doen bij het voeren van procedures. Ook bestaat de mogelijkheid om vooraf praktijkvragen in te sturen. Deze interactieve cursus veronderstelt ervaring met het erfrecht. In deze cursus erfrecht worden aan de hand van recente rechtspraak praktische tips gegeven over het voeren van erfrechtelijke procedures. Uiteraard is het mogelijk om praktijkvragen naar voren te brengen.

Te behalen punten

3 PO NOVA
3 PO NEVOA

Docenten

Download de brochure

Misschien is dit ook interessant voor u?