Oefenen onder begeleiding van een ervaren mediator

Update uw mediationvaardigheden

1-daagse

x
 • DD dash MM dash YYYY
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bemiddelingsgericht werken vergt iedere keer weer extra energie omdat het momentum liefst juist dan optimaal benut moet worden. Dit kun je trainen ! Hoe time je beweging van standpunt naar belang en van belang naar optie zodanig dat de kans op gezamenlijk succes zo groot mogelijk wordt. Natuurlijk staan we ook stil bij emoties en weerstanden. Daar hoeven we niets extra’s voor te ondernemen, ze komen immers altijd voor. Hoezeer ben u alert op uw bewuste en onbewuste inbreng ? We besteden veel aandacht aan het oogsten: elke oefening moet voor alle deelnemers van toegevoegde waarde zijn omdat het hun eigen manier van werken verrijkt.

Ook online mogelijk!

De trainingen (twee losse dagdelen) worden ingepland in overleg met de deelnemers. Maak uw belangstelling kenbaar bij Merlijn dan nemen wij contact met u op.

Wat leer je en op welke wijze? Aanscherpen van uw vaardigheden in een inspirerende setting

Tijdens het één op één overleg voorafgaand aan de training, bespreekt u samen met de trainer uw leerdoelen en het te lezen studiemateriaal. 

De fasering (kop, romp, staart) bepaalt de volgorde van de oefeningen. De diverse oefeningen worden samengesteld aan de hand van leerwensen en door deelnemers aangeleverde casuïstiek, 

De kennis en vaardigheden worden aangeboden middels handouts, pragmatische korte inleidingen, plenaire oefeningen en korte rollenspellen.

Studiebelasting

Bij deze 1-daagse opleidingen is er geen sprake van bijkomende studiebelasting.

Update uw mediationvaardigheden wordt onder meer gevolgd door:

 • oud-deelnemers aan de Basisopleiding tot Mediator;
 • Intervisie groepen die intensief willen werken aan vaardigheden;
 • Iedereen die bemiddelingsgericht wil werken en minstens een tweedaagse training mediationvaardigheden heeft gevolgd;
 • Voor deelname aan deze training is geen specifieke vooropleiding vereist;
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Te behalen resultaten

 1. Kennis verdiepen eigen attitude en drijfveren;
 2. Aan de hand van de Merlijnvlieger en het PV de kernmomenten tijdens de fasering herkennen en optimaal benutten ;
 3. Uitbreiding en verdieping interventiemogelijkheden om uw gesprekspartner op basis van gelijkwaardigheid medeverantwoordelijk te maken voor de kwaliteit van het gesprek en de kans op een goede afloop te optimaliseren;
 4. Aandacht hebben voor de twee concepten perceptie als motor van gedrag en het belang van waarheidsvinding;
 5. Impasses analyseren via het doorgronden van (on)macht en invloed in combinatie met emoties en weerstanden;
 6. Het trainingsniveau ligt op HBO+ werk- en denkniveau of door ervaring verkregen.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Kasteel VanenburgVanenburgerallee 13 Putten
Locatie: Kasteel Vanenburg
Data08 sep 2022 - 08 sep 2022
 • Kosten: € 495
 • Accommodatiekosten: € 75,00
 • BTW: Nihil
U bent op zoek naar meer stevigheid, meer vertrouwen, persoonlijke tips of u wilt andere invalshoeken ter inspiratie maar u wilt in ieder geval leren door te doen. Vanuit het trainen van de gesprekstechnieken bespreken we thema’s als impact van attitude, woordkeus, fasering en timing.
Locatie: Kasteel Heeswijk
Data10 nov 2022 - 10 nov 2022
 • Kosten: € 495
 • Accommodatiekosten: € 65,00
 • BTW: Nihil
U bent op zoek naar meer stevigheid, meer vertrouwen, persoonlijke tips of u wilt andere invalshoeken ter inspiratie maar u wilt in ieder geval leren door te doen. Vanuit het trainen van de gesprekstechnieken bespreken we thema’s als impact van attitude, woordkeus, fasering en timing.

Te behalen punten

6 MfN cat. 1a

Docenten

Krens | de heer mr E. Krens (Erwin)

Erwin Krens (1966) heeft als trainer gewerkt bij de Rijksuniversiteit Leiden en is als extern adviseur verbonden geweest aan de gemeente Amsterdam. Vervolgens is hij van 1996 tot 2006 werkzaam geweest als advocaat. Daarnaast is hij vanaf 1998 werkzaam geweest voor de Merlijn Groep als directeur van de productgroep Mediation, MfN- registermediator (met name arbeidsconflicten...

Lees verder

Stappen | mevrouw mr K.E.M. van der Stappen (Karen)

Karen van der Stappen (1961, mr.) is als advocaat sinds 1984 en als MfN registermediator vanaf medio jaren negentig vooral werkzaam geweest op het terrein van het overheids- , arbeids-, personen- en familierecht. Als trainer leidde zij meer dan 500 MfN mediators op. Voor de Merlijn Groep geeft zij inmiddels vooral trainingen in het kader...

Lees verder

Download de brochure